Γιουβέτσι με μανιτάρια, ελιές και καρότο. Μια εύκολη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο και πανεύκολο φαγητό, για όσους προτιμούν το κριθαράκι, αγαπούν τα μανιτάρια και
θέλουν κάτι υγιεινό αλλά και στην νηστεία τους. Γευτείτε το, ως κύριο πιάτο ή συνοδευτικό με κρεατικά, αν δεν νηστεύετε.
500 γρ. κριθαράκι χονδρό
500 γρ. μανιτάρια
2 μέτρια κρεμμύδια
2 καρότα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
1 κουτ. γλυκ. Πελτέ ντομάτας
2 ποτήρια νερού, χυμό ντομάτας
1 ποτήρι νερό 200 γρ.
2 σκελίδες σκόρδου
150 γρ. λάδι
10 τεμαχισμένες ελιές Καλαμών,
χωρίς κουκούτσι
2 φύλλα Δάφνης
Διόσμο ή βασιλικό 1\2 φλυτζάνι
αλάτι
πιπέρι
Κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε πλακερό, ρίχνουμε 150 γρ. λάδι (ή μισό ποτήρι του κρασιού).
Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε τα δύο μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα, να σοταριστούν (μέχρι να γυαλίσουν).
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια (500 γρ) και σοτάρουμε ώσπου να αρχίσουν να βγάζουν το ζουμάκι τους (3-4 λεπτά).
Τότε είναι η ώρα να προσθέσουμε 1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, μία κουταλιά του γλυκού πολτό ντομάτας, 2 ποτήρια του νερού χυμό ντομάτας, ένα ποτήρι νερό (200 γρ), 2 φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία, (για 5 λεπτά).
Στη συνέχεια ρίχνουμε (500 γρ) κριθαράκι που έχουμε λαδώσει πριν με μια κουταλιά της σούπας λάδι.
Ανακατεύουμε καλά και όταν τραβήξει τα υγρά του και μαλακώσει, σβήνουμε το φαγητό, και προσθέτουμε ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί το φαγητό μας (15 λεπτά)και σερβίρουμε! Καλή όρεξη!
π. Νικόλαος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια, δεν είναι χώρος στείρας αντιπαράθεσης, αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.